A faember szindróma

A szemölcsök kemény bőrkinövések, melyeket vírus okoz. A szemölcsök kinézete nagyban függ a létrehozó vírus fajtájától, valamint a fertőzés helyétől és a bőr általános állapotától. Igen gyakori betegség, Magyarországon is számos ember szenved a szemölcsöktől évről éve. A veszélyeztetettek a gyengébb immunrendszerrel rendelkezők, így például a gyermekek, valamint az AIDS betegek. A humán papillomavírus (HPV) okoz bőrelváltozásokat, így szemölcsöt vagy bőrdaganatot, emellett a méhnyak- és egyéb genitális rákért is felelős. A szemölcsök legtöbb fajtája azonban ártalmatlan.

A 26 éves Abul Bajandar Bangladesben él családjával. Még tinédzserként kezdtek megjelenni a szemölcsök a testén, majd 4 évvel ezelőtt hirtelen terjedni kezdtek. Ritka betegségben szenved, így különösen fogékony a bőrképződésre. A szemölcsei mára közel 5 kg tömegűvé nőttek, főként a kezein, ahol tucatnyi, 5-8 cm-es kinövés található, ezáltal használhatatlanná téve azokat. Banglades központi kórházában egy csapatnyi orvos igyekszik műtéti úton eltávolítani a kinövéseket, bármilyen ideg vagy komolyabb szövetkárosodás nélkül.


Abul Bajandar
(forrás: http://static.independent.co.uk/s3fs-public/styles/story_large/public/th...)

Abul a faember szindróma (epidermodysplasia verruciformis) áldozatává vált, egy annyira ritka betegségé, melynek mindössze három áldozatáról tudunk.

2007-ben egy romániai férfit, Ion Toadert diagnosztizálták a betegséggel. 2013-ban távolították el a kinövéseit, azóta néhány kisebb szemölcsöt leszámítva tünetmentes. Dede Koswara, egy indonéziai férfi 2008-ban feküdt kés alá, azonban a műtét után nem sokkal a kinövések újra megjelentek. Különös betegségét a Discovery Channel és a TLC is bemutatta.

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ….és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

DEZIN-PRO KFT. | +36 30 872 7777 | info@dezin-pro.hu | 1146 Budapest, Thököly út 106.