Az ezüst zombivá változtat

A filmrendezők fantáziáját is bizonyára megmozgatta a közelmúltban megjelent tudományos publikáció az ezüstről. Antimikrobiális (mikroba-pusztító) és antiszeptikus hatása már korábban is ismert volt, azonban most egy merőben új jelenséget fedeztek fel a kutatók.

Az ezüst ionok a baktériumok membránjának roncsolása révén pusztítják el azokat, méghozzá olyan magas hatásfokkal, ami a Jeruzsálemi Egyetem egyik professzorának érdeklődését fel is keltette. A kísérleti baktériumtenyészet 99,999%-a szinte azonnal elpusztult, amint ezüst-ionokat adtak hozzájuk. Hasonló eredménnyel zárult a magas hőmérsékleten történt kezelés is, egyetlen jelentős különbséggel. Az ezüsttel elpusztított baktériumok, mint egy zombi hadsereg, lemészároltak minden újonnan bekerült baktériumot.


A kísérletben szereplő baktérium (Pseudomonas aeruginosa)
(forrás: http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudomonas_aeruginosa#/media/File:Pseudomo...)

A további vizsgálatok során kiderült, hogy az ezüst ionok felhalmozódtak a már halott baktérium sejtekben, majd amint élő egyed került a közelbe, arra áttapadtak, ezzel elpusztítva azokat is. A magyarázat mindössze annyi, hogy a még élő, anyagcserét folytató baktériumsejt jobb attraktáns (vonzó alany) az ezüst-ion számára, mint a halott sejt, így megfelelő közelség esetén átjut a még élőre. Ez egyúttal az antiszeptikus hatásfok magyarázata is, emiatt alkalmas pl. kötszerben a sebek elfertőződésének megakadályozására.
A Cégünk által használt, szárazködképző berendezéssel kijuttatott termékek között is van, ami ezüst-ionokat tartalmaz.

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ….és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

DEZIN-PRO KFT. | +36 30 872 7777 | info@dezin-pro.hu | 1146 Budapest, Thököly út 106.