Furcsa zaj az autóban

Motorhiba. Bizonyára ez az első gondolatunk a furcsa zajok hallatán. Egy amerikai férfi kisteherautója azonban egészen más okból kifolyólag adott szokatlan hangokat.

Az egyik panel eltávolítása után elképesztő látványban volt része, melyet –szerencsénkre­– megörökített. Számos élelmiszernövényünk beporzói, a méz előállítói, a méhek adták ki a furcsa zümmögő hangokat, mivel egy hatalmas fészket építettek a panel mögé, ami több ezer méhnek adott otthont.


A férfi felvétele a méhekről.

A napokban Walesben okoztak riadalmat méhek. Miután a királynőjük egy autó csomagtartójának fogságába esett, a dolgozók fáradhatatlanul követték a járművet, majd arra telepedve igyekeztek a királynőjük közelében maradni. Egy méhész végül befogta a dolgozókat és kiszabadította a királynőt is.


A királynőt követő dolgozók.
(forrás: BBC)

A méhek (és a darazsak) általában védett helyen készítik el fészkeiket. Az ember főként a biztonságot nyújtó háztetők, redőnytokok, illetve fészerek, pajták szerkezeti elemei között bukkanhat fészkekre, de a farakások vagy lomok is megfelelő helyet biztosíthatnak a fészkek elkészítésének.

Magyarországon szinte minden évben emberéletet követelnek a darazsak, tavaly egy nagybörzsönyi férfi esett áldozatul. Csupán egy, vagy néhány szúrás általában nem veszélyes, azonban kialakulhat allergiás reakció, súlyos esetben anafilaxiás sokk, ami megfelelő ellátás nélkül perceken belül fulladáshoz vezet.

Amennyiben darazsak vagy méhek fészkeltek be otthonába, kérjen szakszerű segítséget! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ….és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

DEZIN-PRO KFT. | +36 30 872 7777 | info@dezin-pro.hu | 1146 Budapest, Thököly út 106.