Új vírus a múlt árnyékából

Kutatók egy csoportja a jelen kor technológiájával elemezte az 1970-es években vett emberi vérmintákat. Nagy meglepetésükre egy olyan vírust fedeztek fel (HHpgV-1), mely a fertőző májgyulladást okozó hepatitisz C és G vírusokkal mutat több hasonlóságot. A friss vérminták elemzésekor kiderült, hogy azóta az emberiség java legyőzte a vírust; azok, akiknek a szervezetében még jelen van, nem mutatnak semmilyen kóros tünetet. A vírus szerepe a májban, illetve más megbetegedésekben azonban máig tisztázatlan. A vérmintákat, valamint a vírust további elemzéseknek fogják alávetni.


Sokéves vérminták
(Forrás: http://www.the-scientist.com/images/Nutshell/Sept2015/bloodsamples_scale...)

A ’70-es években a vérátömlesztés kevésbé volt ellenőrzött, a véradókat kevesebb vizsgálattal szűrték, aminek szerepe lehetett a vírus terjedésében. A feltevés ellenőrzéséhez a vérátömlesztés előtti és utáni mintákat külön-külön elemezni fogják.

A technológia fejlődése révén egyre több ismeretet szerez az emberiség. Felmerül a kérdés, hogy mi mindent nem tudunk még, aminek jelentős hatása lehet az életünkre, az emberiségre vagy az egész bolygóra nézve.

Amennyiben Ön vagy a környezete vírusfertőzésnek, vagy más kórokozónak van kitéve, munkatársaink készséggel állnak szíves rendelkezésükre a szakszerű fertőtlenítés elvégzésében!

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ….és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

DEZIN-PRO KFT. | +36 30 872 7777 | info@dezin-pro.hu | 1146 Budapest, Thököly út 106.