SOS Kártevőírtás

SOS Kártevőírtás

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ....és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

 

Blog

Szinte minden családban előfordult már, hogy a családfőt ágyba kényszerítette az influenza, míg a feleséget alig gyötörte meg. Egyáltalán mi a különbség a megfázás és az influenza között? Lehetséges, hogy a gyengébbik nem erősebb az influenzával szemben, vagy csak a férfi keres alkalmat egy kis „igazolt” lustálkodásra?

A darazsakról sokan gondolják, hogy veszélyes és ezért messziről kerülendő vagy elpusztítandó rovarok. Pedig a darazsak viselkedése és reakciói viszonylag kiszámíthatóak, ennek megfelelően következetesen reagálnak bizonyos helyzetekre. Így válik érthetővé és megfontolandóvá az a régi jótanács, hogy a darazsakat ne hessegessük, ne kergessük, mert „felbőszítve” őket könnyen megtámadhatják az embert.

Tiszta otthonainkat magunk mögött hagyva nap mint nap rákényszerülünk, hogy idegen mosdókat vegyünk igénybe, legyen szó a munkahelyünkről, egy bevásárlóközpontról vagy akár egy szórakozóhelyről.

Hazánkban 2004-ben figyeltek fel először jelenlétére és azóta egyre több helyen okoz problémát tömeges megjelenésével egy apró, kifejletten 5-8 milliméteres testhosszúságot elérő rovar. Kertekben és közterületeken egyaránt komoly bosszúságot okoznak, nem csak a kertészeknek és kertbarátoknak, hanem az autótulajdonosoknak is. Az általuk termelt ragacsos fénylő mézharmat és a nagy mennyiségű fehér viaszszálak nem csak a növényeinket csúfítják el, hanem a környéken parkoló autónkat is.

Nem is olyan régen hatalmas környezeti és természetvédelmi kárt okozott a tudatlanság és a hanyagság. A Városligetben ugyanis egy vélhetően nem szakmabeli több tucat védett rovart pusztított el darázsirtás címén. A szörnyű esetet a média hamar felkapta és érthető módon számos, a kártevőirtó szakmával kapcsolatban megfogalmazódó kritika látott napvilágot az esetet követően. A természet védelmét és a védett fajok ismeretét valamennyi szakember kötelességének érzi.

A kártevők kellemetlen jelenlétük és gazdasági kártételük mellett súlyos –akár végzetes kimenetelű– betegségeket terjeszthetnek. Az irtásuk helyett így a prevencióra, azaz az otthonainkba, munkahelyeinkre történő bekerülésük megakadályozására kell helyezni a hangsúlyt.

Minden élőlényre igaz, hogy létrejöttéhez és fennmaradásához a „tervrajzot” az örökítő anyag (DNS, RNS) szolgáltatja. Az evolúció lényegében véve ennek az örökítő anyagnak a változása, ezáltal a benne található információk alapján létrejövő élőlény is változik. Az örökítő anyag megváltozása véletlenek folytán és környezeti tényezők által történik legtöbbször, azonban más élőlényekkel történő találkozás is kiválthatja.

Beszámoltunk már egy kártevőkkel kapcsolatos bizarr esetről, amikor a melegvérűekre –így az emberre is veszélyesrágcsálóirtószer egy hihetetlen, gyilkossággal és fogva tartással tarkított történet során mentett életet, azonban a kártevőkkel kapcsolatban nem ez az egyetlen furcsa eset.

Amerikára gondolva a rengeteg húsfogyasztás az elsők között juthat eszünkbe. Az egyik gyakori kullancsfaj, az Amblyomma americanum azonban hamar eltörölheti ezt az amerikai „védjegyet”. Az Államok délkeleti területein élő, főként az erdős területeken előforduló kullancs társaihoz hasonlóan betegségeket terjeszthet, hiszen vektorszervezet.

A környezet védelmében a nehezen lebomló műanyagok, így a PET (polietilén) termékek valódi újrahasznosítása kulcsfontosságú. Beszámoltunk egy igen jelentős felfedezésről, a baktériumról, ami képes lebontani a műanyagot.

Oldalak

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy