SOS Kártevőírtás

SOS Kártevőírtás

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ....és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

 

Drótférgek

A drótférgek, a pattanóbogarak lárvái, melyek leginkább különböző vastagságú rézdróthoz hasonlíthatók. Az idősebb lárvák körülbelül 2,5 cm hosszúak. A belőlük kifejlődő bogarak leginkább a lisztbogárra hasonlítanak.

A drótférgek a talajban élve magokkal, növényi gyökerekkel és más szerves anyagokkal táplálkoznak. Rendkívüli mértékben mindenevők, számtalan növényfajtán táplálkoznak, különösen a nedves éghajlatú térségekben. Az általuk okozott legsúlyosabb növénykár általában a tavaszi táplálkozásukkal kapcsolatos, amikor a fejlődő lárvák közel vannak a felszínhez és szorgosan keresik a magokat azok magas tápértéke miatt. A drótférgek a magokat a csírázás során felszabaduló széndioxid után találják meg.

A pattanóbogarak életciklusa akár 5-6 évbe is beletelhet, emiatt elég nehéz megszabadulni tőlük. A felnőtt példányok a talajban raknak petét, közel a lárváknak megfelelő táplálékforrásokhoz. A lárvák a 10 és 21 °C közötti hőmérsékletet kedvelik, ennek megfelelően tavasszal a talaj melegedésével egyre feljebb jutnak, majd túl nagy forróság vagy hideg esetén megint lefelé indulnak. A lárvák folyamatosan mozognak, akár 60 cm mélyre is lejutnak a talaj hőmérsékletétől és táplálékforrásaitól függően. A lárvák késő nyáron szintén a talajban alakulnak bábbá. A felnőtt példányok az áttelelő bábból következő tavasszal bújnak ki, amikor a talaj hőmérséklete 10 °C-ra emelkedik.

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy