SOS Kártevőírtás

SOS Kártevőírtás

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ....és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

 

Műszaki megoldások

Műszaki karbantartás és hibaelhárítás

 • Eltömődött a szemétledobó? Nem nyílik a bejárati ajtó? Nem világítanak a lámpák? Nem működik a lift? Nem jó a kaputelefon? HOL VAN A GONDNOK?
 • Nem működik a fűtés? Nincs meleg víz? Zajos az szellőző? Szivárog a vízcső? Kattog a csap? Foltosodik a fal? Nem tud kinek szólni, ha baj van? HOL VAN A GÉPÉSZ?
 • Koszos a lépcsőház? Foltosak az ablakok? Ragad a korlát? Büdös a szeméttároló?
HOL VAN A TAKARÍTÓ?

Ön bejelenti és szakembereink a lehető leghamarabb megoldják! Cégünk komplett szolgáltatáspalettája révén a műszaki megoldások terén is az Önök rendelkezésére áll! Munkatársaink valamennyien nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek:

villanyszerelő, gépész, vízszerelő, fűtésszerelő, festő, gipszkartonos, burkoló, asztalos.

Néhány speciális munka elvégzésére is vannak szakembereink:

spinkleres, uszodagépész, liftes, központi klímaszerelő.

Vállaljuk társasházak, irodaházak, apartmanházak, uszodák, parkolóházak, üzletek, irodák, parkolóházak magas szintű karbantartását.

 • Tudta-e Ön, hogy a központi klímagépek, úgynevezett Fan-Coil berendezéseket évenként ki kellene fertőtleníteni a légúti megbetegedések megelőzése érdekében?
 • Tudta-e Ön, hogy ugyanezen berendezések központi aggregátorát évenként legalább kétszer műszakilag át kell nézetni és a szivárgásvizsgálatot el kell végeztetni, mert környezetvédelmi előírás?
 • Tudta-e Ön, hogy a beépített tűzoltó berendezéseket (spinkler) hetenként le kell ellenőrizni és le is kell dokumentálni azt? Valamint a víztartályának fedelét évente kétszer ki kell nyitni és ellenőrizni kell a vízbetáplálás meglétét, valamint víz állapotát és minőségét?
 • Tudta-e Ön, hogy a száraz tűzivíz vezetékek szekrényeiben milyen tűzoltó szerelvényeknek kell lenni?
 • Tudta-e Ön, hogy a tűzivíz nyomásfokozót évente egyszer be kell indítani?
 • Tudta-e Ön, hogy a kazánházak szellőztetése a gazdaságos üzemeltetés előfeltétele?
 • Tudta-e Ön, hogy a csapadék-vízelvezető csatornát minden évben legalább egyszer ki kell takarítani, hogy kevesebb legyen a beázás a felső lakásokban?
 • Tudta-e Ön, hogy a csatorna-rendszerek és szennyvíz szivattyúk rendszeres karbantartása megelőzi a dugulásokat?
 • Tudta-e Ön, hogy a lifteket is minden évben le kell vizsgáltatni és a karbantartási füzetben dokumentálni kell a javításokat és az előírt felújításokat is?


További információért keressen minket bizalommal!

Egészségügyi kártevők élnek az otthonában vagy a munkahelyén?

Nem minden esetben elegendő a kártevőirtás. Nem csak az ajtók alatti résen és nyitott ablakokon keresztül juthatnak be az egészségügyi kártevők és a kórokozók! Bizony a klímaberendezések, szellőzőberendezések, szemétgyűjtők, szemétledobók és padlásterek is tág teret adhatnak a bejutásra és megtelepedésre.

Ezen hiányosságok műszaki megoldására hatásos módszerek vannak, melyeket a helyszín alapos és gondos átvizsgálása után meg is lehet valósítani.

Mit tehetünk a megelőzés céljából?

A klímagépek évente kétszeri, hűtési szezon és fűtési szezon megkezdése előtti alapos takarítása és fertőtlenítőszerrel történő kezelése megelőző jelleggel erősen ajánlott.

A szellőző csatornáinak és szűrőinek tisztítása, igény szerinti cseréje a kártevők bejutásának lehetőségét nagyban gátolja.

A csatornarendszer évenkénti átvizsgálása és tisztítása szintén javasolt, különös tekintettel az esővíz levezető csatornákra, melyek nemcsak eltömődhetnek és beázást okozhatnak, hanem megfelelő feltételeket biztosítanak egyes rágcsálók bejutásához.

A háztartási hulladék minden esetben potenciális veszélyforrás lehet. A bejutás minimalizálása érdekében a helyszíni adottságokhoz mérten műszaki megoldásokat kínálunk.

A padlásokon könnyen elszaporodhatnak az egészségügyi kártevők; a rovarok és egyéb ízeltlábúak, az egerek, a patkányok és a 2008-óta szintén egészségügyi kártevőnek minősülő madarak.

Az ember környezetében élő egyes madarakkal (parlagi galamb, házi veréb, seregély) kapcsolatban azóta elkészült és az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) által kiadott módszertani levél részletes ismereteket tartalmaz az ellenül való védekezésről. Szakembereink az ebben foglaltaknak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően végzik munkájukat.

Madarak elleni védelem

A madarak elleni védekezés alapja minden esetben a gondos felderítés, ami lehetővé teszi szakembereink számára a kérdéses madárfaj

 • egyedszámának, kártételének és ártalma kiterjedésének becslését;
 • aktivitásának, napi ritmusának, táplálkozási, ivási, pihenési, fészkelési szokásainak, illetve pihenő, táplálkozó és vándorlási helyeinek meghatározását;
 • élelemhez és ivóvízhez jutási lehetőségének megállapítását, továbbá
 • a jellegzetes környezeti körülmények (pl. az épületek jellegének és szerkezetének) ismeretét.

Rendkívül fontos –a galambok ellen nélkülözhetetlen– a közegészségügyi előírások betartása, a tisztaság, a táplálékként alkalmas háztartási szemét gondos összegyűjtése és zárt tárolása, valamint a galambetetés tilalmának betartása!

Legcélszerűbb távoltartásukra törekedni, de gyakran csak különböző módszerek együttes alkalmazása vezet eredményre.

Ennek keretében cégünk vállalja:

 • épületek műszaki hiányosságainak pótlását: a tetőterek, padlások nyílásainak zárását, majd ezek rendszeres műszaki karbantartását;
 • a fészkelési, illetve pihenési lehetőségek megszüntetését: a nyitott tetőgerendák hálózását, épületpárkányok módosítását, az épületek réseinek felderítését és eltömését, továbbá a parkok fáinak metszését és az elkorhadt példányok kivágását;
 • a fészekeltávolítást: a fészekanyag, a tojások és az esetleges tetemek szakszerű gyűjtésével és elszállításával, továbbá a fészekben tartózkodó, madarakon élősködő ektoparaziták (pl. galambóvantag) eltávolításával együtt;
 • az ivóvízmegvonást, melynek keretében különböző anyagokkal tesszük ihatatlanná ivóvizüket;
 • továbbá távoltartásukra és riasztásukra különböző mechanikai-fizikai megoldások alkalmazását: huzalozást az épületoromzat védelmére, tüskék felhelyezését a leszállás és a fészkelés kiküszöbölésére, hálózást a madarak bejutásának megakadályozására.

Az általunk ajánlott megoldásokkal garantált a siker!

Amennyiben további információra van szükségük, az alábbi módszertani leveleket szeretnénk szíves figyelmükbe ajánlani:

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy