SOS Kártevőírtás

SOS Kártevőírtás

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ....és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

 

Az űrben is vannak kórokozók

A földönkívüli élet lehetősége számos kérdést vet fel. Ugyan jelenleg nem ismerünk más bolygón élő lényeket, több olyan bolygót is találtak már, melyeken az alapvető életfeltételek adottak.

A 400 km magasan keringő Nemzetközi Űrállomás, melyet 1998. november 20-án bocsátottak fel, a nem megfelelő tisztítás miatt mára hemzseg a baktériumoktól. Az Űrállomáson többek között az Actinobacteria törzs képviselői szaporodtak el, melyek között vannak kórokozók (pl. bőrirritációt kiváltók), míg más képviselőik például antibiotikumos, antivirális, tumorellenes hatásúak, emellett részt vesznek a szerves anyagok természetes lebontásában is.


Egy Actinobacteria faj, Actinomyces israelii
(forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Actinobacteria#/media/File:Actinomyces_isr...)

Az Űrállomáson tartózkodó asztronautáknak mostantól alaposabb takarítást kell végezniük, ha el kívánják kerülni a bőrirritációt és más gyulladásokat. Az ENSZ egy 1967-ben alkotott szerződése emellett kimondja, hogy meg kell védeni a többi bolygót a földi élettől és fordítva, emellett a többi világot eredeti állapotában kell megőrizni! Ehhez hozzá tartozik a Földön élő fajok –ember általi– más bolygóra történő eljutásának megakadályozása.

Amennyiben bizonytalan, készséggel állunk rendelkezésére!

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy