Darázsirtás

A társas darazsak nem ritkán, mint gazdasági vagy egészségügyi kártevők okoznak gondot az embernek és ilyenkor különösen érdekelté válunk a darazsak elleni célzott, hatékony védelemben. Az irtószeres kezelés (azaz a klasszikus darázsirtás) megoldást jelenthet egy-egy ismert darázsfészek megszüntetésében, de a leghatékonyabb védelmet sok esetben a darázsfészek kiépülésének megelőzése jelenti.

HELYSZÍNI FELMÉRÉS

Készséggel állunk rendelkezésére, ha évek óta komoly problémákat okoznak önnek a darazsak és még nem találta meg a hatékony megoldást ellenük.

Szakembereink egy helyszíni felmérés keretében megvizsgálják a terület sajátosságait és a felmérés eredményének ismeretében adnak javaslatokat a darázsprobléma megoldására. Amennyiben igényli, a kivitelezésben is állunk szíves segítségére.

Az emberek lakókörnyezetében és otthonában a leggyakrabban a társas darazsak okoznak kellemetlenségeket. Az ellenük való védekezés két legfontosabb módját a darázsfészek kiépülésének megakadályozása (a "megelőzés"), valamint a kiépült darázsfészek irtószeres kezelése (a "darázsirtás") jelenti.

MEGELŐZÉSA megelőzés az épület műszaki hiányosságainak kijavítását, kora tavasszal az áttelelő darázskirálynők darázscsapdákkal történő elfogását illetve irtószerek segítségével történő elpusztítását jelenti.

A megelőzés egyik leghatékonyabb módja a társas darazsak által kedvelt fészekhelyek fizikai zárása. A darazsak fészkeivel leggyakrabban

  • a tetőcserepek alatt,
  • a ház illetve a tető szigetelésében,
  • az ereszdeszkák mögött,
  • villanyóraszekrényekben,
  • dilatációs hézagokban és
  • egyéb szerkezeti elemek mögötti, nehezen hozzáférhető helyeken találkozhatunk.

Ezek egy részének mechanikus zárásával, tömítésével megakadályozható, hogy az áttelelő "darázskirálynők" beköltözzenek és fészket építsenek az otthonunkba. Az épület ilyen jellegű műszaki hiányosságainak kijavítására egy helyszíni felmérést követően tudunk önnek árajánlatot adni.

A megelőzés másik módját tavasszal, a téli álmukból ébredő nőstény egyedek (a leendő "királynők") darázscsapdákkal történő elfogása jelenti. A darazsak csapdázása történhet elektromos és csalétket tartalmazó mechanikus csapdák alkalmazásával, melynek kiválasztásában és telepítésében is készséggel állunk rendelkezésére.

A társas darazsak minden évben tavasszal új fészek építésébe kezdenek. Amennyiben időben megtörténik a jellemző fészekhelyek irtószeres kezelése, a királynő még azelőtt elpusztítható, mielőtt a fészek kiépülne. Tekintve, hogy az esetleges fészekhelyek elhelyezkedése és száma épületenként nagy eltéréseket mutathat, a preventív irtószeres kezelésre egy helyszíni felmérést követően tudunk önnek árajánlatot adni.

DARÁZSIRTÁS GARANCIÁVALA társas darazsak irtásának leghatékonyabb módja a darázsfészek célzott irtószeres kezelése. Ehhez szükséges a darázsfészek pontos elhelyezkedésének ismerete. A darázsfészek elhelyezkedése ott a legvalószínűbb, ahol jellemzően jóval gyakrabban látni nagy mennyiségben darazsakat. Rejtett fészkek esetében az úgynevezett röpnyílások lehetnek árulkodóak, ahol a darazsak jól láthatóan ki-be mászkálnak. Amennyiben nem ismert vagy nem biztos a fészek elhelyezkedése, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére ezek felkutatásában egy helyszíni felmérés keretében.

A rejtett darázsfészkek kezelése a legtöbb esetben bontás nélkül is megoldható. Ilyenkor nagynyomású porozógéppel történik a munkavégzés. A megközelítőleg 3 bar üzemi nyomású berendezés a rovarirtó port a röpnyíláson keresztül egészen a fészek belsejéig juttatja, ezáltal pusztítva el a fészekben tartózkodó darazsakat. A bejuttatott irtószer hosszú hatástartósságú, így a később visszatérő illetve a bábból kikelő egyedeket is hatékonyan elpusztítja. A lekezelt fészek fizikai eltávolítása teljesen szükségtelen; a fészek alapanyagát adó darázspapír rövid időn belül magától elbomlik.

Az általunk elvégzett darázsirtásra 6 hónap garanciát vállalunk!A garanciális igény kizárólag a lekezelt helyen talált működő darázsfészkek esetében érvényesíthető. (Például amennyiben munkatársunk az ereszdeszka mögötti darázsfészket kezelte, garanciális igényt nem érvényesíthet a tetőcserepek alatti darázsfészek esetében. Ezek kezelése nem minősül garanciális munkának, ennek megfelelően térítésköteles.)

Hívjon minket bizalommal a +36 30 872 7777 telefonszámon, vagy

Kártevőt találtál az otthonodban?

1. lépés: nyugodj meg!

2. lépés: hívd a +36 30 872 7777 számot!

3. lépés: amíg várod munkatársunkat, tedd szabaddá a polcokat és a sarkokat az eredményes és gyors munkavégzéshez!

4. lépés: gondolj rá, hogy Te is épp olyan félelmetes vagy az állatnak, mint ő Neked!

5. lépés: ….és tudd, hogy ha minket hívsz, azt ő nem éli túl!

DEZIN-PRO KFT. | +36 30 872 7777 | info@dezin-pro.hu | 1146 Budapest, Thököly út 106.